Hae tästä blogista

Tietoja minusta

Oma kuva
Elämäniloa ja maailmantuskaa. Valosta varjoon - ja takaisin. Tervetuloa matkalle mukaan!

maanantai 24. kesäkuuta 2013

Rippijuhlat

Hyvää juhannuksen jälkeistä elämää! Palailen vielä noihin reilu viikko sitten juhlittuihin rippijuhliin, enimmäkseen kuvien merkeissä.



Päivä oli täynnä tunnetta, itkua ja naurua, ystäviä ja sukulaisia. Tyttärelle niinkuin äidillekin nämä juhlat olivat ikimuistoiset ja kaiken vaivannäön arvoiset.

Aloitetaan kutsuista:



Kattaus:


Mikä tuo nenäliinatollo tuossa on??? Kynttilöitä ei ole vielä sytytetty.

Kukka-asetelmat tein ihan ex tempore. Tällaisia en ole ennen kokeillutkaan tehdä. Ihan kauniita tuli. Materiaalina oasis-sientä, kimppu Pirkka reilun kaupan ruusuja sekä puutarhan vihreää.

Juhlateltta ennen vieraiden tuloa:



"Vieraskirja":





Eli tapettiahan nuo kaitaliinat olivat. Jokainen "sivu" on rullattu talteen. Tämä selvästi innosti vieraita taiteilemaan enemmän kuin perinteinen, kiertävä vieraskirja.

Lahjoja tuli ihan valtavasti:
Ihanaa Pentikiä.
Muitakin kapioita.
Koruja, tässä vaan muutama niistä. Useimmat menivät käyttöön ennenkuin ehdin kuvata.
Lahjakortteja.

Hiukan tarjoiluja:

Tämä ihana voileipäkakku on ystäväni Kirsin käsialaa. Upea päältäpäin ja maistui mainiolle!

Minä tein tämän laktoosittoman ja gluteenittoman version:


 Ruusuja, paljon...



Siinäpä juhlatunnelmia! Rippijuhlien jälkeen on vietetty myös hautajaiset, joihin tein tämän fetakakun. Laitan tähän myös ohjeen, tämä on mielestäni kiva ja raikas ja kesäinen:


Fetakakku

Pohja: 1 pussi ruisleipää (Real 420 g)
100 g voita tai leivontamargariinia

Täyte:
4 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
3 dl turkkilaista jugurttia
200 g fetaa
3 dl raastettua kurkkua
1/2 dl silputtua ruohosipulia
1 tl sitruunapippuria
2 rkl sitruunamehua
+ koristeita, mitä haluat

Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Valmista sillä aikaa pohja. Murenna leipäviipaleet monitoimikoneessa hienoksi. Sulata voi ja lisää leipämurujen joukkoon. Pingota irtopohjaisen kakkuvuoan pohjalle leivinpaperi. Painele leipäjauhelma tiiviiksi pohjaksi.

Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Raasta feta ja pesty kurkku karkeaksi raasteeksi. Silppua ruohosipuli. Yhdistä kermavaahto, turkkilainen jugurtti, raasteet ja sitruunapippuri. Kuumenna sitruunamehu kattilassa. Puserra liivatelehdet kuiviksi ja laita liukenemaan kuumaan mehuun. Lisää liivateseos massaan tasaisesti. Levitä massa ruispohjan päälle ja nosta kylmään hyytymään vähintään kuudeksi tunniksi.

Irrota kakku vuoasta ja nosta tarjoiluvadille. Koristele mieleiselläsi tavalla.

Kakusta saa myös täysin laktoosittoman kun käyttää laktoositonta salaattijuustoa ja laktoositonta kermaa ja turkkilaista jugurttia. Ja gluteenittomankin, jos tekee pohjan gluteenittomasta leivästä. "Kevennetty" versio voileipäkakusta. Suosittelen!

Juhannus on vietetty perinteisesti mökillä perinteisessä seurassa, eli varsin ihanaa oli! Tulin välillä kotiin käymään selvittelemään pyykkivuoren, ja luultavasti menen huomenna takaisin mökille koirien kanssa liottelemaan kipeää kinttua kylmässä vedessä. Jalka vihoittelee kovasti, ja luultavasti kaikki reissut jäävät tältä kesältä tekemättä. Töihinkään tuskin on asiaa ennenkuin jalalle on jotain tehty. Tässä vielä muutama mökkikuva. Kukkakukkula kukkii kovin keltaisena, sininen luonnonkukkatupsu näyttää kasvavan Veeran kaulassa!
 Muutama punainenkin kukka on joukkoon eksynyt. Luulin noita ensin rikkaruohoiksi ja meinasin kitkeä pois, onneksi ensin katsoin mitä niistä kehkeytyy:

 Se sininen kukka, mitä taannoin kyselin, oli muuten nimeltään kevätkaihonkukka, ja ihan puutarhakasvi, vaikka luonnonkukaksi luulin. 

Ihanaa, lämmintä alkavaa viikkoa, näitä helteitä on talvella kaipailtu joten nautitaan nyt!







6 kommenttia:

  1. On teillä ollut ihanat juhlat kutsuineen, vieraskirjoineen, lahjoineen ja tarjoiluineen kaikkieen:
    Nyt voit ottaa rauhallisesti, kun juhlat on ohi :)

    VastaaPoista
  2. Totta on Anneli. Vähän tyhjä olo on ollut juhlien jälkeen. Mutta toisaalta helpottavaa, voi ottaa rennosti.

    VastaaPoista
  3. Todella kauniit kuvat ihanasta juhlastanne. Ymmärrän hyvin ruttuisen nenäliinan... Hyvää kesää!

    VastaaPoista
  4. Kiitos Mummo! Kuka lie niistänyt sillä kuva on otettu jo ENNEN kirkkoon lähtöä. Mutta kieltämättä ihanat juhlat oli ja hyvää kesää Sinulle myös!

    VastaaPoista
  5. eksyin Hannelen blogista tänne!Ja kiitokset heti alkuun ihanista vihjeistä,osaan jotakin rippijuhlia varten taas ideoida..Eka kerta järjestää juhlat,on aina jännittävä juttu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun eksyit tänne, Suvi! Tsemppiä juhlajärjestelyihin, ja kiva jos jotain ideoita täältä löytyy. Tuo pöytäliina-vieraskirjasysteemi on kyllä sellainen juttu jota voin suositella, inspiroi vieraita huomattavasti enemmän kuin normi kiertävä vieraskirja.

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa, kiitos siitä!