Hae tästä blogista

Tietoja minusta

Oma kuva
Elämäniloa ja maailmantuskaa. Valosta varjoon - ja takaisin. Tervetuloa matkalle mukaan!

perjantai 26. huhtikuuta 2013

Kakkua ja pitsiunelmia


Sain synttäreillä maistaa tällaista hyydytettyä kerroskakkua ja kun meillä vietettiin nimppareita niin pitihän sitä kokeilla. Kiitokset Tuijalle ohjeesta! Tein tästä ihan oman version, alkuperäinen on appelsiini-juustokakun nimellä, mutta hassua kyllä ohjeessa ei ole yhtään juustoa, joten kutsutaan tätä vaikka nimellä 

Kerroskakku

Pohja:
 175 g keksejä (esim Digestive)
50 g voita
Keksit hienonnetaan ja sekoitetaan voisulan kanssa, painellaan leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.

Täyte:
4 liivatelehteä
2 prk maustettua rahkaa esim. vanilja
1 prk vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
Liivatteet liotetaan kylmässä vedessä n. 10 minuuttia. Van.kastike vatkataan ja sekoitetaan rahkan joukkoon. Liivatteet liuotetaan kiuhuvaan vesitilkkaan ja kaadetaan ohuena nauhana koko ajan sekoittaen rahkaseoksen joukkoon. Täyte pohjan päälle ja jääkaappiin hyytymään 4-5 tunniksi tai vaikka yön yli.

Päälle:
3 dl mango-appelsiinimehua
1 1/2 dl hyytelösokeria
Valmistetaan kiille hyytelösokeripaketin ohjeen mukaan, hiukan jäähtyneenä kaadetaan kakun päälle. Ja taas hyytymään 4-5 tuntia tai vaikka yön yli.




Kakku säilyy hyvin seuraavaan päivään ja sen voi myös pakastaa. Gluteeniton kakusta tulee kun tekee pohjan gluteenittomista kekseitä. Aivan ihanaa ja helppoa! Tein jo tällaisen pakastimeen myös rippijuhlia odottamaan.

Juhlien menu alkaa muotoutua. Kirkosta tulijoille tarjotaan keittolounas. Minä ehdotin lohikeittoa, mutta päivänsankari tyrmäsi ehdotuksen. Tykkää kuulemma vaan jauheliha- tai nakkikeitosta. Kumpikaan ei kuulosta minusta kovin juhlalliselta ruoalta, joten ilmeisesti teen sekä kana- että jauhelihakeittoa, joita on sitten helppo kirkosta tullessa lämmittää. Lisäksi omatekoista leipää, juustoa ja sankarin mielestä ehdottomasti sormisuolaa leivän päälle ripoteltavaksi!

Iltapäivällä tulee sitten kahvittelijoita nonstoppina. Heille sitten suolapalaa, varmaankin pasteijoita, karjalanpiirakoita ja voileipäkakkua. Makeaksi syötäväksi täytekakkua, erilaisia hyydytettyjä kakkuja, yksi tiikerikakkukin odottaa pakastimessa. Herrasväenleipiä ja luultavasti jotain cookie-tyyppisiä pikkuleipiä. Kuppikakkuja, jos tyttö innostuu niitä tekemään. Pakkopullat ajattelin jättää sovinnolla pois. Aika paljon on jo leivottuna pakastimessa, paljon on vielä tehtävää.

Leikattu käsi ei vielä juurikaan kestä käsitöitä. Sain kuitenkin Jujukerhosta tällaista ihanaa pitsihuivilankaa, ja pakko oli päästä kokeilemaan, hitaasti ja pari kerrosta kerrallaan.
Tästä tuli mielestäni aivan ihana, kuin kermavaahtoa!


Lanka on Tekstiiliteollisuuden Teetee-pitsi. En ole nähnyt tätä kaupoissa mutta varmaan jostain löytyy. Violetti kerä on vielä odottamassa.


Tämä on siis Frillan tyylistä lankaa, jossa poimitaan reunan verkosta 6 silmukkaa ja niillä tehdään sitten oikeaa, ja kun kerä loppuu, on huivikin valmis. Helppoa!




Kävin eilen työterveydessä juttelemassa käden tilanteesta, sairauslomaa jatkettiin vielä niin, että menen helatorstain jälkeen perjantaina töihin, niin tulee pehmeä lasku, ja näkee kestääkö käsi työntekoa. Päiväkirurgiselta tarjottiin jo leikkausaikaa vasemmallekin kädelle, mutta olisi tullut niin pahaan aikaan että olisin ollut rippijuhlissa tikit kädessä, joten hommaa lykättiin. Ja hyvä olisi saada oikea käsi sitä ennen parempaan kuntoon. Voipi olla että tuo vasurikin tulee operoitavaksi vielä kesän aikana. Eipä kyllä haittaisi vaikka menisi syksyynkin. 

Kun nyt kävin vaivojani valittelemassa, niin valitin samalla tuota vuosi sitten pururadalla satuttamaani polvea, joka vaivaa koko ajan enemmän. Polvi kuvattiin silloin vuosi sitten, mutta mitään kulumaa tai nivelrikkoa siitä ei löytynyt. Lääkäri epäili kierukkavammaa ja laittoi lähetteen ortopedille. Saas nähdä pitääkö polvi vielä tähystellä vai mitä tehdään. Ei lopu sairastaminen näillä näkymin, mutta onneksi nämä vaivat ovat toivottavasti korjattavissa olevia juttuja. Nivelet ovat näköjään meikäläisen heikko kohta.



Tässä vielä Veeruskan kaunis purukalusto. Veeraa ei ole vaikea houkutella lelujen kanssa riehumaan, vaikka onkin jo hiukan ikäneito. Olemme viikon päästä menossa Veeran kanssa vanhainkotiin moikkaamaan mummoja ja pappoja, Veera kun on ihan omiaan kaverikoiran hommiin. Tytär siellä vähän myös soittelee ja laulelee vanhusten iloksi. 

Aurinkoista viikonloppua!

4 kommenttia:

  1. Oi mitä kakkua, nami anneli tahtoo palan :)

    Kauniita huiveja ja tuo viimeinen "lanka" näyttää mielenkiintoiselta.
    Kiva että käsi jo vähän kestää käsityötä.

    ps. Suuret kiitokset onnitteluista ♥

    VastaaPoista
  2. Eipä kestä Anneli olet onnittelusi ansainnut, ja kakkukahvit myös! Niin en tiedä voiko noiden pitsihärpättimien kanssa enää langasta puhua, mutta kivoja huiveja tulee :).

    VastaaPoista
  3. Kiitos, otan sen kakun ihan kohta kun keitän teetä sen kanssa :)

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa, kiitos siitä!