Hae tästä blogista

Tietoja minusta

Oma kuva
Elämäniloa ja maailmantuskaa. Valosta varjoon - ja takaisin. Tervetuloa matkalle mukaan!

maanantai 1. huhtikuuta 2013

Aprillipäivän puuhasteluja

Hei taas kaikki ihanat lukijat! Isot kiitokset blogissa vierailleille ja suurkiitos myös kommenteista! Toivottavasti olette saaneet viettää rentouttavia pääsiäsipyhiä. Toisilla varmaan vielä lomakin jatkuu, toivotaan aurinkoa myös tähän viikkoon.

Meillä kävi eilen vieraita ja sain aivan ihania tuliaisia, jotka on ihan pakko esitellä! Kiitokset Tuijalle, Mikalle, Ellille ja Elmerille!

Tuijan Pienet sydämet on täällä aikasemminkin vilahdellut, ja nämä ihanuudet ovat Tuijan käsialaa:

Iso ja pieni pääsiäismuna




Pupuperhe on kuulemma väännetty automatkalla meille, uskomatonta!


            Linnunpesä kookospähkinän kuoressa. Tämä saa varmaan roikkua keittiön lampussa jouluun asti!

Tänään on tehty isännän ja koirien kanssa ihan kunnon lenkki, kierretty järvi jäätä pitkin. Sen jälkeen, kun pakolliset ruokailut oli hoideltu ja iltapäivän hiljaiselo alkoi, olikin sopiva hetki kehitellä kunnon paniikki huomista leikkausta ajatellen. Uusille lukijoille tiedoksi, että kyseessä on rannekanavan hermopinteen aukaisu, vuosi sitten jo kertaalleen tehty ja epäonnistunut operaatio. Huomenaamulla seitsemältä (kesäaikaa!) pitäisi olla päiväkirurgisella, olen onneksi ensimmäisenä jonossa. Olen jo vanha tekijä vihrän veran alla, mutta silti hermostuttaa aika lailla. Kädet ovat niin tärkeä juttu.

Piti sitten keksiä jotain muuta mietittävää, ja niinpä aloin näpertää pilttipurkeista tuikkulyhtyjä kesäjuhlien juhlatelttaan pöytäkoristeiksi. Tällaisia niistä tuli:

Pitsinauhat ja pikku napit ovat Juju-kerhon tuotteita, kiinnitin ne erikeeperillä. Juuttinarua vielä rusetiksi kaulan ympärille. 




Näille varmaan riittää uusiokäyttöä muissakin juhlissa.  Voisi vielä viritellä rautalangalla riippulyhtyjä teltan kattoon. Vaikka kesäkuussa valoa riittääkin niin mielestäni kukat ja kynttilät sopivat joka vuodenaikaan. 

Tänään tein muuten jälkkäriksi mutakakun, jota nautimme vanilijakastikkeen kanssa. Hyvää tuli, ohje on tuolta karppausfoorumilta:

Mutakakku





200 g tummaa suklaata
200 g voita
1-2 dl makeutusjauhoa (laitoin kyllä ihan tavallista sokeria 1 1/2 dl)
5 munaa
1 rkl jauhoa/mantelijauhoa
Sulata suklaa ja voi samassa kipossa mikrossa
Anna kuuman rasva-suklaaseoksen jäähtyä hieman.
Lisää makeutusjauhetta.
Lisää 5 munaa yksitellen vatkaten joka kerta voimakkaasti.
Lopuksi lisää 1 rkl jauhoja. 

Vatkaa tasaiseksi ja uuniin 200 asteeseen 10-15 minuutiksi, kunnes kakku on pinnalta juuri ja juuri kypsä ja keskeltä tutiseva kun tönäisee vuokaa. Irtopohjavuoka on hyvä.



Nyt pitänee sitten jatkaa hermoilua. Homma hoituu ilmeisesti paikallispuudutuksella, mahdollista on että tehdään kevyt nukutus. Oikeastaan toivoisin nukutusta, sillä viime leikkauksessa hermoilin ja suonet pakenivat. Niiden etsiminen olikin sitten melko tuskallista puuhaa. Nyt sitten sairaslomailen, mutta palailen kertomaan kuulumiset ja esittelemään paketoidun käteni heti, kun pystyn.

Mukavaa aprillipäivän iltaa ja olkaahan varuillanne, vielä ehtii tulla huijatuksi...

Pääsiäisen ilo jatkukoon!










5 kommenttia:

  1. Oli ihana nähdä pitkästä aikaa :) Lapsilla vain koirakuume nousi entisestään ;)
    Ihania tuikkukippoja! Sopivat tosiaankin vuodenaikaan kuin vuodenaikaan. Tsemmpiä koitokseen ja terkkuja kotiin!
    -Tuija

    VastaaPoista
  2. Kiitokset Tuija, oli tosi kiva nähdä teitäkin! Liian harvoin tulee nähtyä, kaikilla omat touhunsa. Koirakuumeesta, onkohan se hyvä vai paha juttu...?!?

    VastaaPoista
  3. Mutakakkua, nam. Tuijan jutut on nättejä.

    VastaaPoista
  4. Ihania nuo tuikkukipot :) Tytar innostui heti ja nyt on purnukoiden etiketit likoamassa ja nauhojen valinta kaynnissa. Mukavia askarteluideoita lapsen syyslomalle :)

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa, kiitos siitä!