Hae tästä blogista

Tietoja minusta

Oma kuva
Elämäniloa ja maailmantuskaa. Valosta varjoon - ja takaisin. Tervetuloa matkalle mukaan!

lauantai 2. maaliskuuta 2013

Lomaherkkuja

Lauantaiehtoota!

Itse metsästelen aina helppoja ja jonkun hyväksi testaamia ruoka- ja leivontaohjeita. Tässä pari sellaista, jos jotakuta huvittaa kokeilla.

Unelmatorttu

4 munaa
1 1/2 dl sokeria
1 1/2 dl perunajauhoja
2 rkl (tummaa) kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta

Täyte:
100 g voita tai margariinia
1 1/2 dl tomusokeria
1 keltuainen
2 tl vanilliinisokeria

Vatkaa munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi muna-sokerivaahtoon. Kaada leivinpaperilla päällystetylle uunipellille ja paista 225 asteessa 5-7 minuuttia. Sekoita täytteen aineet ja laita jäähtyneelle torttulevylle. Säilytä jääkaapissa, jos torttu ehtii sinne asti.

 Tein tällaisen eilen ja hups, se katosi!

 No eipä hätää, jääkaapissa oli pari purkkia rahkaa joten ei kun tänään taas leipomaan! Pääsiäinenkin lähestyy joten rahkaherkuille on taas kysyntää.

Rahkatorttu

100 g margariinia tai voita
1/2 dl sokeria
1 kananmuna
2 1/4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
1 tlk (250 g) rahkaa
1 kananmuna
4 rkl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
1 rkl sitruunamehua
(1/2 dl rusinoita)
(laitan tilkan kermaa joukkoon)

Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää muna edelleen vatkaten. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää taikinaan. Levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan. Sekoita täytteen aineet ja levitä vuokaan taikinan päälle. Paista 200 asteessa 25-30 minuuttia.

Itse en käytä rusinoita, koska en niistä välitä. Piirakan voi tehdä ihan puhtaasti rahkaversiona. Tällä kertaa kokeilin laittaa mustikoita täytteen joukkoon, kun niitä on vielä pakastin väärällään. En ole vielä maistanut, mutta ihan hyvännäköinen torttu tuli:


Tein näitä kaksin kappalein, jospa edes toinen ehtisi pakastimeen vierasvaraksi.

Tällä lomalla on tullut kyllä herkuteltua enemmän kuin olisi tarpeen. Mutta on kyllä liikuntaakin tullut ihan kivasti joka päivä. Loma lähenee loppuaan, ja aikaa leipomiseen (ja bloggaamiseen!) ei varmaan kamalasti jää. Tuntuu kyllä kuin olisin ollut kamalan kauan poissa töistä, ensin flunssassa ja sitten lomalla. Kevätkin on harpannut aimo askelen eteenpäin tässä välissä, vaikka nyt onkin taas kylmempää. Mutta aurinko jaksaa jo lämmittää päivällä, vaikka yöt olisivatkin reilusti pakkasen puolella. Tänään oli aivan mahtava keli tarpoa koirien kanssa metsässä, kun reipas pakkanen oli yöllä kovettanut polut vähemmän upottaviksi.

Riepua on tullut heilutettua myös, kun tässä kotona olen ollut ja aurinko on armottomasti paljastanut huushollin nuhruisuuden. Aseet ovat olleen järeät, etikkaa, tolua, kloriittia ja ihmesieniä! Kyllä nyt kiiltää ja tuoksuu, vähän aikaa...rakkaan Rellunikin puunasin sisältäpäin kevätkuntoon.

Eilen aloittelin jo rippijuhlakutsujen askartelun, ja sain ne aika hyvään malliin. Juhlat ovat vasta kesäkuussa, mutta tunnetusti aika hurahtaa kun on paljon tekemistä. Huhtikuun olen pitkälti poissa pelistä, sillä kutsu ensimmäiseen käsileikkaukseen tuli, se tehdään 2.4. eli heti pääsiäisen jälkeen.

Tyttären kanssa kaksin tätä iltaa vietämme, onneksi kolme uljasta vahtikoiraa on turvanamme. Nyt on syytä jo rauhoittua ja huomenna viettää ihan kunnon lepäilypäivää, että jaksaa taas aloittaa arkisen puurtamisen. Eli saunomista, lukemista ja isoäidinneliöitä on illan ohjelmassa.

Mukavaa illanjatkoa ja hyvää pyhäpäivää!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ilahduttaa, kiitos siitä!