Hae tästä blogista

Tietoja minusta

Oma kuva
Elämäniloa ja maailmantuskaa. Valosta varjoon - ja takaisin. Tervetuloa matkalle mukaan!

keskiviikko 2. tammikuuta 2013

Uuden vuoden alkutaipaleella

Erinomaisen mainiota alkanutta vuotta kaikille lukijoilleni! Joulun pakkaset vaihtuivat sitten uuden vuoden loskaan. Taas pitää  opetella kirjoittamaan uutta vuosilukua, juuri kun sen edellisen oli oppinut. Mutta tästä sitä lähdetään taas eteenpäin porskuttamaan, ja mikä mukavinta, kevättä kohti! Minun vuodenvaihteeni sujui kovasti rauhallisissa merkeissä miehen ja koirien kanssa mökkeillen. Meille oli riittämiin juhlaa löylytellä mökkisaunassa ja paistella kiukaalla HK:n sinistä. Mökillä kun ei juurikaan rakettien pauketta kuulu, niin koiratkin ottivat rauhallisesti. Eivät edes tajunneet pelästyä, kun olimme pihalla leikkimässä keppileikkejä, ja kuului aika kova pamaus. Eivät varmaan miellä mökkiympyröissä noita ääniä mitenkään vaarallisiksi, toista olisi ollut kotona.

Äidin pikku prinsessa täyttää tänään viisitoista vuotta. Mihin ne vuodet oikein ovat hurahtaneet? En sure taakse jäänyttä lapsuutta, vaan iloitsen joka päivä kauniista ja lahjakkaasta tyttärestäni (kuten myös jo maailman myrskyissä matkaavista komeista ja sielukkaista pojistani). Ihan kunnon juhlatkin vietettiin, etuajassa sunnuntaina, ja tässäpä näitä lupaamiani kakkukuvia.

Voileipäkakku oli harjoittelukappale rippijuhlia varten.
Siitä tuli todella iso, joten syömistä riitti. Moka, minkä tein, näkyy tässä kuvassa, eli kuorrutuksesta tuli liian löysä ja se valui vadille. Sitä piti sitten fiksailla vähän väriä. Myös tuo koristelu on vähän niin ja näin, rivit vinksallaan. Mutta maku oli omasta - ja kommenttien perusteella myös vieraiden - mielestä kohdallaan. Tein tarkat muistiinpanot ja kirjasin ylös mikä onnistui ja mikä ei, joten sitten osaan toivottavasti seuraavalla kerralla korjata virheet.

Täytekakku meni mielestäni ihan nappiin:
Tein silikonisydänvuoassa suklaakakkupohjan, ja se oli niin helppo ja hyvä että ohjetta pukkaa tässä:

Suklaakakkupohja
4 munaa
2 dl sokeria
1 dl juoksevaa margariinia (käytin voisulaa)
1,75 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
1 dl kaakaojauhetta

1. Voitele ja jauhota kakkuvuoka
2. Vaahdota munat ja sokeri
3. Lisää margariini vaahtoon
4. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää varovasti ed.
5. Paista uunin alaltasolla, 175 asteessa n. 45 min tai kunnes kakku on kypsä

Tästä ohjeesta tulee 2-kerroksinen kakku, jos haluat 3  kerrosta, tee 1 1/2 -kertainen annos.

Kostutin marjamehulla, väleihin laitoin kermavaahtoa, banaania ja vauvojen persikkasosetta. Kuorrutus kermavaahdolla, nuo koristeruusut ja -lehdet löysin valmiina kaupasta, kertovat sitten sen että kakku on suklainen sisältä. Tämä taitaa myös olla rippijuhlakakun prototyyppi.

Lisäksi tarjoilin jo aikaisemmin esittelemääni kuorrutettua suklaakakkua, kinkkupiirakkaa (jonka ohje myös löytyy aikaisemmasta postauksesta), sekä joulupullia ja -pipareita.

Kivat oli juhlat, tyttö sai ihania lahjoja joista iso kiitos juhlaväelle!

15-vuotias arvostaa ihan riihikuivaa, joten sitä sitten löytyi myös iskän ja äipän lahjakuoresta. Mutta pitihän sukatkin päivänsankarille tehdä. Niinpä tein tutulla pitsisukkamallilla pitkävartiset nappisukat:

Näistä tuli aika kivat, ja voisinpa kuvitella että teen näitä vielä lisää. Jujukerhosta tuli lähetys kaikenmoisia ihania nappeja, joita voisi alkaa näihin neuleisiin hyödyntää.

Seikkailijapoikani pyysi tekemään huovutetut lapaset, joten ostin pari kerää Huopanen-lankaa ja ryhdyin tuumasta toimeen. Tekovaiheessa lapanen kyllä muistuttaa enemmän kommandopipoa. Mutta ehkä näistä sitten pesukoneessa pyörittämisen jälkeen tulee oikean kokoiset. Poika kyllä toivoikin isoja, että mahtuu toinen lapanen alle. Saamansa pitää!
Laitan sitten kuvaa tänne kun lapaset valmistuvat. Kaikkea pitää kokeilla!

Lomat on sitten lomailtu, ja sorvin ääreen palailtu. Reipasta alkuvuotta kaikille!




5 kommenttia:

  1. Upeat ja maittavat herkut oli Maija laittanut tyttärensä 15v. juhliin. Ei ole myöskään käsitöidenteossa peukalo keskellä kämmentä Maijalla, sen verran upeita ovat nuo Maijan näytteet täällä. Kiitokset vielä noista juhlista, tyttären sylikummilta <3

    VastaaPoista
  2. Hih, kiitos kummitustädille, oli mukavaa saada teitä kyläilemään. Ja kiitos kehuista, joskus onnistuu ja joskus ei, virheistä oppii vielä tälläkin iällä!

    VastaaPoista
  3. Jos nyt innostut noita pitkävartisia tekemään enemmänkin, niin harmaat tahtoisin minä ja kuvio tollai pitsinen. Edellisetkin ovat kaikki ihania ja kovassa käytössä, mutta tollaset pitkät, mitä vois pitää hameen kanssa, multa vielä puuttuu. Vartta sais olla peräti 30cm ;) Mä voisin sulle sit tehä vastavuorosesti taas yhet tikkaat, mitä toivoit ;)

    VastaaPoista
  4. Kyllä voin mielelläni tikaspalkalla tehdä, haluatko napit kanssa? Itsekin ajattelin että noi vois olla stylet hameen kanssa. Neulontatahti kyllä selvästi hidastui joulun jälkeen...

    VastaaPoista
  5. Nappien kanssa tai ilman. Ihan kuinka vain. Kunhan olisivat harmaat. Esim. Ton väriset mitkä teit edellisessä bostauksessa lahjaksi. ;-)

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa, kiitos siitä!