myTaste.fi

Tietoja minusta

Oma valokuva
Äiti ja vaimo, henkinen hippi, viherpiipertäjä, mökkihöperö, lukutoukka, lankahörhö, kipuilija, metsässäkulkija, ilon ja valon etsijä

maanantai 10. joulukuuta 2012

Pahuksen käpälät

Vähän lupailin, että en täällä valittele kipuja ja kolotuksia, mutta missäs sitten...?!? Eli pieni tilannekatsaus. Tapasin käsikirurgin tänään, ja oli tiukasti sitä mieltä, että hermopinteeseen ei auta muu kuin leikkaus. Ja koska oikeassa, keväällä leikatussa kädessä on edelleen hermopinne olemassa, niin ei kun leikkausjonoon vaan kakkoskiireellisenä, eli käsi operoidaan uudestaan 2-3 kuukauden kuluttua. Samassa kädessä on ilmeisesti myös leikattavassa kunnossa oleva nivelrikko peukalon tyvessä. Ne olisi voinut operoida kerralla, mutta kirurgi halusi ensin katsoa, miten hermopinteen avaus vaikuttaa, ettei sitten turhia toimenpiteitä tehdä. Eli ensin hermopinne, sitten nivelrikko, ja sitten vasemman käden hermopinne, pahimmassa tapauksessa kolme leikkausta siis.

Harmittaa kovasti ensinnäkin hankalan työtilanteen vuoksi, henkilökuntaa ei ole meillä liikoja nyt eikä jatkossa ole ainakaan parannusta tilanteeseen odotettavissa. Ja pelottaa pysynkö työkykyisenä edes sinne ensimmäiseen operaatioon saakka. Toiseksi pelottaa, tuleeko käsistä koskaan kunnollisia. Fibromyalgia on siitä ikävä vaiva, että se iskee heikkoihin, vaurioituneisiin kohtiin, eli juuri näihin leikattuihin tai muulla tavalla satutettuihin. Etukäteen murehtiminen ei tietysti auta ketään missään, joten mennään eteenpäin päivä kerrallaan.

Mutta: kysyin erikseen lääkäriltä neulomisesta ym. mitä käsillä saa tehdä ja mitä ei. Ja kaikkea saa tehdä, mikä ei kamalan pahalta tunnu. Eli enköhän neulo niin kauan kun puikot käsissä pysyvät!

2 kommenttia:

  1. Voi apua, kukas meiän tytöille sit villasukat neuloo, jos sä et saiskaan enään puikkoja heilutella.. ;) Toivotaan nyt ihan muutenkin, että leikkaukset auttais tällä kertaa.

    VastaaPoista
  2. Toivotaan että tulee vaan luova tauko siihen puikkojen heiluttamiseen, ja sen jälkeen ne heiluu entistä kiivaammin!

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa, kiitos siitä!